• FYSIOTERAPIA

  FYSIOTERAPIA

  Fysioterapiaan pääsee lääkärin lähetteellä tai ilman lähetettä.

  Fysioterapian tavoitteena on yhdessä asiakkaan kanssa saavuttaa hänelle optimaalinen liikunta- ja toimintakyky huomioiden hänen voimavaransa.

  Fysioterapia on ohjausta ja neuvontaa, terapeuttista harjoittelua, manuaalista terapiaa eli nivelten mobilisointia ja lihasten pehmytkudoskäsittelyä.

  Kipu- ja oirehoitoina käytetään fysikaalisia hoitoja, kuten ultraääntä ja sähköhoitoja.

  Fysioterapiaa voidaan toteuttaa omissa tiloissamme, asiakkaan kotona, palvelukodissa, kuntosalilla tai altaalla.

 • SHOCKWAVE-paineaaltohoito

  SHOCKWAVE-paineaaltohoito

  Shockwave-paineaaltohoito on paineaaltohoitoa, joka vaikuttaa lihakseen solu- ja kudostasolla. Paineaalloilla ”rikotaan” lihaksessa kipua aiheuttavat mekanismit, jolloin paranemisprosessit lihaksissa pääsevät alkamaan uudestaan. Paineaaltohoidoilla voidaan vaikuttaa 0-5cm syvyyteen. Hoitokertoja paineaaltohoidossa on yleensä 3-6 kertaa 5-10 päivän välein, hoidot ovat kestoltaan lyhyitä (noin 5-30min). Hoidon teho on todistettu useissa eri tieteellisissä tutkimuksissa. Paineaaltohoidolla etsitään kipeä kohta, jonka jälkeen kipukohtaa ja ympäröiviä kudoksia hoidetaan.

 • NMES-sähköhoito

  NMES-sähköhoito

  NMES (NeuroMuscular Electro Stimulation) laitteella voidaan vaikuttaa esim. lihasvoiman lisäämiseen, lihasten aktiiviseen harjoittamiseen sekä lihasten palauttamiseen. NMES-laitteella voidaan myös antaa erilaisia sähköohjelmia, kuten TNS-laitteella, mutta siinä on monipuolisemmat ohjelmat. Pääsääntöisesti NMES-laitteella halutaan vaikuttaa lihaksen toimintakykyyn, kun taas TNS-laitteella halutaan saada kipua aiheuttava hermoston alue tilapäisesti kipua tuottamattomaksi ns. porttikontrolliteorian kautta.

 • KINESIOTEIPPAUS

  KINESIOTEIPPAUS

  Kinesioteippauksella pyritään helpottamaan teipatun kohdan kipua, ohjaamaan nivelen oikeaa liikerataa sekä poistamaan turvotusta kyseiseltä alueelta. Kinesioteippauksessa on erilaisia tekniikoita riippuen teippauksen halutusta vaikutuksesta ja minkälaiseen vaivaan teippauksella halutaan vaikuttaa. Kinesioteippi on venyvää pituussuunnassa, sen kanssa voi käydä suihkussa ja saunassa sekä teippi kestää yleensä ihossa noin viikon ajan.

 • FASCIAKÄSITTELY

  FASCIAKÄSITTELY

  Fascia tarkoittaa lihaskalvoa, joka jakaa lihasryhmät omiin ryhmiin, lihasten säikeet omiin yksiköihin ja lihaskalvo suojaa myös yksittäistä lihasta. Fasciakäsittelyllä pyritään vaikuttamaan näihin kaikkiin lihaskalvon rakenteisiin joko erikseen suunnitellulla fascia-raudalla tai käsin tehtävällä fasciatekniikalla. Fasciakäsittelyllä pyritään saamaan lihasten ja jänteiden lihaskalvot “suoristumaan”, koska tiukentuessaan lihaskalvojen lähtö- ja kiinnityskohdat alkavat lähentymään toisiaan.

 • MET-TEKNIIKAT

  MET-TEKNIIKAT

  Kyseessä on lihasenergiatekniikka jota käytetään erilaisten nivel- ja lihastoimintahäiriöiden korjaamiseen ja erinäisten tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoitoon. MET-tekniikassa pyritään ensin löytämään alueen toimintahäiriöt palpaation ja erilaisten biomekaniikan perustuvien testien avulla. Toimintahäiriöitä korjataan käyttäen lihasenergia- ja pehmytkudostekniikoita.

  Yleisimmät käyttökohteet ovat kaula-, rinta- ja lannerangan sekä lantiorenkaan ongelmat.

 • OLKAPÄÄKLINIKKA

  OLKAPÄÄKLINIKKA

  Jos olkapää on ollut kipeä yli kaksi viikkoa – tule meille! Kivun kanssa ei kannata jäädä sinnittelemään; syy vain pahenee.

  Oikein valittu fysikaalinen hoito ja asiakkaan motivoitunut kotiharjoittelu pelastavat usein leikkaukselta. Iso osa olkanivelen tuesta tulee olkaseudun lihaksista ja niiden vahvana ja vetreänä pitäminen lieventää kipua ja suurentaa liikeratoja.

  Jos leikkaus on kuitenkin edessä voimme edistää paranemistasi sekä ennen leikkausta että sen jälkeen tehtävillä hoidoilla ja kuntoutuksella.

  Tutkimusten mukaan kuntoutus auttaa monesti yhtä hyvin kuin leikkaushoito. Jos fysioterapia ei pure ja kuvauksissa löytyy selkeä leikkausindikaatio on leikkaus joissakin tapauksissa ainut hoitomuoto.

 • LEIKKAUKSEN JÄLKEINEN KUNTOUTUS

  LEIKKAUKSEN JÄLKEINEN KUNTOUTUS

  Leikkauksen jälkeinen eli postoperatiivinen kuntoutus on tärkeä vaihe leikkauksesta toipumisessa.

  Kuntoutus etenee kudosparanemisen aikataulun huomioiden. Teemme ja neuvomme oikeita asioita oikeaan aikaan!

  • polven ristisideleikkaukset
  • polven tekonivel
  • lonkan tekonivel
  • välilevyn pullistuma
  • kiertäjäkalvosin
  • acromioplastia
  • olkanivelen rustorenkaan vaurio
  • rannekanava
  • tenniskyynärpää
  • golfkyynärpää